Manapság a kereskedelem és marketing szakmák igen népszerűek, hiszen jó ideje egy reklám-központú világban élünk, így az erre irányuló affinitás gyakori és szinte ösztönös.

 

Talán előre sokan nem is gondolják, hogy a munkaerő-piacon is meglehetősen nagy szükség van ilyen szakemberekre, legyen az munkaerő-közvetítés, munkaerő-kölcsönzés vagy valamilyen karrier-tanácsadó/mentor munkakör. Ha érdekelnek ezek a területek, akkor a következő összefoglaló mindenképpen ajánlott számodra, ugyanis most szeretnénk jobban megismertetni a munkaerő-közvetítés szakmájához szükséges emberi készségeket. Reméljük így sikerül még jobban meghozni a kedvedet ehhez a sokszínű és hasznos foglalkozáshoz.

1. Jártasság a munka világában

Ahhoz, hogy szeretni tudjad hosszú távon a munkádat, fontos, hogy képben legyél a HR menedzsment tudástárával és érezz magadban lelkesedést a HR szakma iránt.

2. Tapasztalat az emberekkel való együttműködésben

Mivel a munkaerő-közvetítésben folyamatosan emberekkel állsz majd kapcsolatban (ügyfelek, kollégák, munkavállalók), így a humán kvalitásoknak, és magas szintű kommunikációs képességeknek kulcs szerepe van.

3. Magabiztosság

A munkaerő-közvetítés akkor tud sikeres és hatékony lenni, ha minden helyzetben képes vagy magabiztosan helytállni. Ismerned kell a fortélyokat, hinned kell a sikerben és gördülékenyen kell véghezvinned a közvetítői munkafolyamatot.

4. Leleményesség

A váratlan helyzetekben jól kell tudnod improvizálni, akár spontán problémákat is meg kell majd oldanod. Emellett rá kell érezned a különféle lehetőségekre, amelyek elsőre talán nem is látszanak a korábbi munkaerő-közvetítési rutinod „felszínén”.