A kerítés egy olyan épített szerkezet, amely általában egy terület határvonalát jelöli ki és védelmet nyújt. A kerítések különféle anyagokból készülhetnek, például fából, betonból, kőből, tégla- vagy acélbetonból, vagy akár műanyagból.

 

A kerítéseknek különböző funkcióik lehetnek, többek között védelmet, magánéletet, biztonságot, dekorációt vagy akár háziállatok tartását is szolgálhatják.

A kerítés általában a terület határait jelöli ki és biztosítja a magánéletet, megakadályozza az illetéktelen bejutást, vagy akadályozza az állatok vagy a gyermekek kijutását. A kerítés anyaga és mérete a terület funkciójától és az igényektől függően változhat. Például a magánélet védelme érdekében magasabb és sűrűbb kerítésre lehet szükség, míg egy kis kertben egy alacsonyabb és dekoratív típus is elegendő lehet.

A kerítéseknek számos előnye van, például biztonságot, magánéletet, dekorációt és funkcionális hatékonyságot biztosítanak. Azonban a terméknek is lehetnek hátrányai is, például a magas költségek, a karbantartási igény vagy a helyhiány. A megfelelő kerítés kiválasztása érdekében fontos megfontolni a terület funkcióját, az anyagot, az árat és az esztétikai szempontokat is.

Különböző típusokban léteznek, és a választás során számos tényezőt kell figyelembe venni, mint például a cél, az anyag, a stílus, a magasság és az ár. Egyik ilyen típus a 3D kerítés, amely az utóbbi években nagyon népszerűvé vált.

A 3D kerítés olyan kerítés, amely panelokból áll, amelyeket általában acélból vagy alumíniumból készítenek. Az ilyen típusú kerítés jellemzője, hogy a panel felső és alsó része között horizontális drótháló található, amelynek magassága és vastagsága változó lehet. A panelok általában félköríves nyílásokkal rendelkeznek, amelyek a panel alsó részén helyezkednek el, és lehetővé teszik a földön lévő növényzet átjutását. Ez a típus könnyű, tartós, és nagyon széles választékban kapható.

Az árak széles skálán mozognak a 3D kerítések esetében. Az ilyen kerítések árai általában az anyag, a magasság, a vastagság, a kialakítás, a kiegészítők és a telepítés költségeit tartalmazzák. Az árakat befolyásolhatja továbbá a telepítő cég által felszámított munkadíj, valamint a kerítés helyszínén tapasztalható egyéb tényezők is, például a talaj minősége és a környezetvédelmi előírások.